Mit kezdjek az alkudozó vevőkkel?

Mit kezdjek az alkudozó vevőkkel?

Kell-e engedned a kocsid árából? Ragaszkodj az eredeti összeghez, vagy keresd a kompromisszumot?

Az adás-vételek során hozzá vagyunk szokva, hogy ha nem kőbe vésett az ellenérték, a felek alkudoznak. Amikor használt autónkat szeretnénk eladni, szinte biztos, hogy a vevők többsége megpróbálja majd minél kedvezőbb áron elhozni a kocsit.

A gyakorlatot nézve illik engedni az összegből, legalább a benzinköltségét a vevőnek, ha messziről jött megnézi a járművet. Ezenkívül, bár erre nincs külön előírás, nagyjából 3-5%-al szokás leszállítani az árat, a drágább kocsiknál pedig 3%-nál áll meg a “buli”.

Mit tegyél, ha egy garast sem akarsz engedni, és az eredeti összegért vagy hajlandó megválni szeretett autódtól?

Ebben az esetben kifogástalan állapotban kínáld, és legyen teljesen rendbe téve a kocsi. Kívül belül csillogjon-villogjon, így a vevőd is kisebb eséllyel akar majd alkudozni.

Ha viszont záros határidőn belül szükséged van pénzre, még mindig jobb leszállítani kicsit az árat, minthogy rajtunk maradjon az autó, és egy forintot se kapjunk érte.

Ha jó a kocsid, jó az árazás, már csak egy megfelelő közvetítő közeg kell: kattints az autotveszek.hu -ra, és dobd fel a hirdetésedet még ma!

autotveszek.hu version 2.7.10 | Copyright © 2018 IBuyCar Europe Kft. All rights reserved Általános szerződési feltételek