Mindegy, csak 200 ezer kilométer alatt legyen

Mindegy, csak 200 ezer kilométer alatt legyen

Hogyan dönti el egy laikus használtautó vásárló, hogy a kiszemelt kocsi jó állapotban van, és megéri az árát? Igen, tízből tíz alkalommal a futott kilométer alapján.

A fő, hogy minél kevesebb legyen benne, akkor biztos jó a verda, és csukott szemmel bízhatunk benne, hogy sok-sok évig gond nélkül fut majd alattunk.  Legalábbis ez az általános vélekedés.

A kétszázezer kilométer a lélektani határ, ami fölött már bizalmatlanok vagyunk egy használtautó állapotával kapcsolatban, az alatt viszont egyáltalán nem gyanakszunk – nem véletlen, hogy a jól menő hirdetésekben szereplő kocsik 200 ezer kilométer alatt vannak. 

Az igazság az, hogy körülbelül 3-5 éves korig tükrözi egy gépjármű állapotát a megtett kilométerek száma, de afölött már félreveztő lehet ez az adat. 

Ha veszünk például egy tíz éves, egy-kétszázezer kilométeres autót, ami alig látott szerelőt, a beltere lelakott, jól járunk, ha megvesszük? Egy hasonlóan idős, nagyobb kilométeres kocsi, aminek gondos gazdája volt, a kötelező karbantartásokon átesett, és szép állapotban van, százszor jobb választás.

Nyilván számít a futott kilométer, de a teljes állapotfelméréshez meg kell nézni a jármű előéletét. Ahogy a mondás is tartja: nézd meg az anyját vedd el a lányát! Nos, ugyanez vonatkozik a kocsikra is. Minden az előző tulajdonoson múlik.

Ideje, hogy gondosan óvott kocsid új gazdára leljen? Ne vesződj újsághirdetésekkel, inkább tedd fel ajánlatodat az autotveszek.hu-ra!

autotveszek.hu version 2.7.10 | Copyright © 2018 IBuyCar Europe Kft. All rights reserved Általános szerződési feltételek