Mennyire kockázatos használtan venni autót?

Mennyire kockázatos használtan venni autót?

Ugye ti is hallottátok már azt a vélekedést, hogy rizikós a használtautó vásárlása? A hiedelem szerint az előző tulajdonosok rejtegetik a kocsi hibáit, és rövid időn belül tropára megy a megvásárolt gépjármű.

A gyanakvás a rendszerváltás utáni időszakra nyúlik vissza, amikor megindult a nyugati áradat, és Magyarországra beözönlöttek a mindenféle kocsik, köztük rendkívül hitvány darabok is. 

Ez persze jót tett a kereskedőknek, hiszen a megnövekedett kínálattal fellendült a használtautó piac. A szeméttel egyenértékű autók miatt azonban bizalmatlanná váltak az emberek az eladókkal szemben.

Mára fordult a helyzet, és az autó eladók vannak nehéz helyzetben. A vevők próbálják a lehető legolcsóbban elvinni a kocsit, keresik a fogást a tulajdonoson, hátha le lehet csípni az árból.

Egy igényes kocsitulajdonosnak a hirdetése is igényes, ezért nyugodtan hagyatkozhatunk a leírásra és a képekre. Nem jellemző, hogy átvágják a vásárlókat, de egy használt autónál mindig előjöhetnek kisebb-nagyobb hibák. 

Ne legyenek illúzióink, van különbség a tíz éves, és a frissen gyártott autó között.

Ezért szoktuk javasolni, hogy ha megvesszük az autót, ne sajnáljuk azt a plusz 5-10 ezer forintot:  vigyük el szervizbe egy gyors átvizsgálásra, ami sok későbbi fejfájást tud megspórolni nekünk.

Szeretnél minőségi hirdetések között böngészni és megtalálni a neked tökéletesen megfelelő használtautót?

Nézz szét az autotveszek.hu oldalunkon, és találd meg álmaid autóját!

autotveszek.hu version 2.7.10 | Copyright © 2018 IBuyCar Europe Kft. All rights reserved Általános szerződési feltételek