Az autó, mint státuszszimbólum

Az autó, mint státuszszimbólum

Manapság lépten-nyomon keressük a lehetőséget, hogy felsőbbrendűnek érezhessük magunkat. Autóvásárláskor jellemző szempont, hogy nekünk legyen lehetőleg a legmenőbb verdánk a környéken.

Ez elsősorban nyilván a tehetősebb emberekre vonatkozik, főként azokra, akik a nulláról kezdték, és úgy jutottak el az anyagi függetlenség szintjére. Gyakran nem az autó funkciója a fontos, hanem hogy a tulajdonos bizonyítsa és mutassa kifelé, hogy megmászta a társadalmi ranglétrát.

Akárcsak a telefonnál, az autómárka is státuszszimbólummá vált. A kocsi divattermék, ami a piacnak jót tesz, az egészséges értékrendünknek azonban kevésbé. 

A fogyasztói társadalom sulykolja belénk, hogy minél drágább, minél feltűnőbb termékeket halmozzunk fel magunknak, és legyünk a márkák megszállottjai.

Természetesen, aki megteheti, miért ne vegyen jobbat, újabbat? Az autómániával semmi probléma, ha van egy álomjárgány, amit szeretnénk megvenni. Okozzon örömet a használata, de ne az, hogy a pénztárcánkkal villogunk.

Gyere, és válogass az autotveszek.hu kínálatából. Ha pedig eladnád szeretett kocsidat, a legjobb helyen jársz, hogy meghirdesd!

autotveszek.hu version 2.7.10 | Copyright © 2018 IBuyCar Europe Kft. All rights reserved Általános szerződési feltételek